Kosteusvauriot heti kuriin

Kiinteistöstrategian toimenpiteistä tärkeimmäksi nostaisin sen, että kirjallisesta ilmoituksesta puolen vuoden sisällä on sisäilmaongelma korjattu. Käytännössä tämä ei ole helppoa, koska usean tutkimuksenkin jälkeen saattaa olla, että kun ilmastointi on putsattu ja ilmanputsarit asennettu sekä joku ikkuna tai lattialista korjattu, voi olla vielä, että ongelmia ilmenee. Silti tärkeää on, että ongelmia ei lakaista pöydän alle, vaan niihin puututaan ja ne hoidetaan.

Huoltokirjaan tullaan merkitsemään entistä tarkemmin salaojien, räystäiden ja muiden huoltotoimenpiteiden määrä ja säännöllisyys. Ilmastointiputkia pitää nuohota useammin, vähintään 5 vuoden välein. Lisäksi oireisiin reagoidaan nopeasti, jos jotain käy.

Uusi suhtautumistapa on erilainen kuin telan kauden alussa, jossa katsottiin Haatelan indeksistä, että talohan on korjattu, tai katsottiin, että 40 vuotta vanha talo on käytännössä perusrempattava. Kiinteistöjä pitää seurata koko ajan. Nostan hattua meidän tilakeskukselle ja telan johtajalle, jotka kantavat vastuun ja uskaltavat sanoa, miten asiat ovat. Ennen kuin mitään tehdään, on kuitenkin tutkittava tarkkaan sisäilman laatu ja selvitettävä, mistä ongelmat johtuvat. Näitä mittauksia tehdään kunnan kiinteistössä kiinteistöstrategian valmistumisenkin jälkeen.

Hieman epäillen sanoi meille uuden kakkosvaiheen siiven harjannostajaisissa rakennuttaja, että kantaa täyden vastuun uudesta talosta, mutta ei silti takaa, että tämäkään rakennusajan tieto olisi täysin ongelmaton, eikä tulevia rakennusvirheitä voi välttää. Eli rakennetaan parhaiden ja nykyaikaisimpien rakennusmenetelmien mukaan, mutta 40 vuoden päästä voi silti olla tilanne, jossa todetaan joitain ajalle tyypillisiä rakennusvirheitä. Viitattiin siihen, että kun nyt Hollolan rakennuskanta on 1970-1980-luvulla energiakriisin jälkeen rakennettu, niin sen aikaisia rakennuselementtivirheitä voi tulla myös nykyrakentamisella.

Sisäilman laatuun on myös nykyinen hallitus kiinnittänyt huomiota, ja toivottavasti saadaan rakennusohjeet, jotka käsittävät niin korjauksia kuin uuden rakentamista.

Vihreät ovat kannattaneet mielummin uuden rakentamista kuin vanhan täysperuskorjausta. Kankaan koulun lisäksi Salpakankaan koulu osoittautui kelvottomaksi. Sen sijaan matkan varrella remontoidut rakennukset voi olla sen verran paremmassa kunnossa, että niitä kannattaa korjata. Salkutus on telassa marraskuussa, eli pohditaan, mitä kiinteistöille kannattaa tehdä.

Kiinteistöjen lisäksi teistä pitää pitää huolta. Pitkällisten työseminaarien ja valiokuntamallin työskentelyn jälkeen näin ensimmäisen konsultin tekemän paperin, jossa kerrottiin, että asuinpaikkani Kartano-Kumpulan tiet oli lähes kaikki punaisena eli täydellisen perusparantamisen tarpeessa. Lasten koulumatkalla oli viisi punaista kohtaa. Tämä syntyi, kun tienpidon rahat meinattiin käyttää kokonaan uusien asuinalueiden pohjaamiseen, eikä enää vanhaan tapaan yksi katu peruskorjattuna/vuosi tällä alueella. Olin sitä ennen jo ehtinyt vaatia asfaltin kuorimista kokonaan pois vaarallisimmilta pyörätieosuuksilta, mutta se oli kuulemma liian kallista. Toivotaan, että tiet korjataan. Samalla oli kiinnitetty huomiota kuntakeskuksen lähistöllä oleviin alikulkuihin ja niiden turvallisuuteen, mistä olin tyytyväinen.

Joskus konsulttien tekemä työkin on hyvää, aiemmin tämä hoidettiin asiakastyytyväisyyskyselynä, jonka tekijä oli Kuntatekniiikka, ja teiden kunnossapito ja aurausvastuu oli samaisella firmalla.

 

Kristiina Vanhala-Selin