Seurakuntavaltuustoon Hollolassa

 

Kaikille avoin:

Seurakunta on kaikille avoin ja yhteinen, eikä syrji ketään. Se pitää huolta ja kannustaa kaikenikäisiä. Raha ei ole kaiken mittari, kuten KOSE-yhteistyössä Viron ystävyysseurakunnan kanssa on voinut huomata, vaan seurakunnan muodostaa siellä olevat ihmiset, joita seurakunnan työntekijät kannattavat. Vapaaehtoistyöllä on oma merkityksensä.

Kirkko ottaa lapsen, perheen, työikäisen, sairaan, vanhemman vastaan sellaisena kuin hän on. Jumalan luoma on arvokas sinänsä.

Yhteisöllinen:

Seurakuntaa yleensä tarvitaan enemmän tiukempina aikoina. Hyvän sosiaaliturvan maassa ei vielä tarvita leipäjonoja, vaan yhteisöllisyyttä, tukea perheille, sekä erityisesti yksinäisyyden ja mielenterveyden ennaltaehkäisyä. Perhetyötä tulee tukea.

Lapsesta lähtien:

Perhekahvilat on arvokas tuki vanhemmille, ja kerhotoiminta pienille ja isommille on arvokasta sekä lapsille että heidän vanhemmilleen. Yhteisöllisyys ja yhteiset tapahtumat perheiden kesken on tärkeitä, samoin omat jumalanpalvelukset eri ryhmille. Yleisön sijaan on monia pieniä toiminnallisia tapoja, jolla jo pienestä saa osallistettua seurakunnan toimintaan ja jumalanpalveluksiin.  Nuorille omat nuokkuillat ja partio luo mahdollisuuksia luontoelämyksiin, omien rajojen kokeiluun turvallisesti sekä oman toiminnan ja kykyjen kehittämiseen sekä vastuullisuuteen kasvamiseen.

Huolenpitoa itsestä ja toisesta sekä ympäristöstä

Lähimmäisenrakkaus on toisen kuuntelemista ja arvostamista, pieniä tekoja. Seurakunnassa se on perusarvona, diakoniatyötä, toisen hoitamista, sielunhoitoa, vapaaehtoistyötä, auttamista vaikeuksissa. Ympäristöstä huolehtiminen on kierrättämistä, energiansäästöä yhtä lailla luontoretkiä ja ympäristön arvostamista.

Yli rajojen

Vastuun kantaminen jatkuu oman seurakunnan lisäksi yli rajojen. Projektien ja lähetystyön sekä kummi- ja ystävyysseurakuntatoiminnan kautta voi konkreettisesti kantaa vastuuta niistä, joilla lähtökohdat ei ole omassa maassa kunnossa. On hyvä tietää, että voi auttaa ja rakentaa ystävyyssiltoja yli rajojen. Kehitysyhteistyö voi olla myös kestävän kehityksen mukaista ja auttaa naisia ja lapsia kouluttautumaan ja tulemaan itse toimeen omassa maassaan.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nineteen − thirteen =