Tietoja

Historian ja yhteiskuntaopin lehtori, virassa.
harrastuksia: 12 vuotta kuntapolitiikassa ja vihreässä politiikassa paikallis-, piiri ja aiemmin valtakunnallisellakin tasolla. Teknisessä lautakunnassa 8 vuotta, sivistyslautakunnassa 4 vuotta, valtuustossa siis 12 vuotta, on tullut tutuksi demokratia, palveluverkkotyöryhmä ja tulevaisuustyöryhmä, yksityistielautakunta ja useamman vuoden ajalta myös Päijät-Hämeen kesäyliopistotoiminta eli sivistyksen ylläpitäminen alueella. Lisäkoulutus kannatta aina, samoin tutkintojen ja laajempien opintojen tekeminen. toissavuonna tein erikoisopetuksen perusopinnot harrastuksena.

Olen toiminut useamman vuoden Hollolan seurakunnan työryhmässä ja kaksi vuotta kirkkovaltuustossa
harrastuksina ylläpitävä kuntoliikunta, kuten vesijumppa ja jooga wellamo-opistossa sekä folkjam tanssiliikunta Mattien ja Maijojen kautta ja lasten uimaharrastuksen aikaan punttisali Hollolan hyvässä uimahallissa.
Jos aika riittäisi, voisi ottaa taas pastilliliidut esille ja lähteä wellamon taidekurssille, mutta siitä on jo muutama vuosi. Viime vuonna laulaminen wellamo-opistossa ja monenlainen musiikki on lähellä sydäntä ja hyvää vastapainoa, mutta juuri nyt tuntuu myös kotoilu olevan ihan hyvä harrastus: ottaa ja parsii sukkaa tai lukee kirjaa tai lehteä ja liikkuu koiran kanssa pidempiä lenkkejä maastossa nauttien eri keleistä.

Harrastuksia on metsässä samoileminen ja kulkeminen, marjastus, sienestys, koiran ulkoilutus, mökkeily, perunamaan hoito Savossa, purjehdus Päijänteellä sekä kulttuuri: lasten musiikkiesityksiä ja tanssia sekä kansainvälisiä elämyksiä on hyvä seurata ja tukea.
Uskon, että ihminen voi kehittyä monella eri tavalla ja kulttuuriharrastukset, ja taiteen perusopetus pitäisi olla monipuolista: omat tyttäret on käyneet tanssin, soittamisen, kuvaamataidon ja käsityön taiteen perusopetusta ja sirkusta, eli monipuolisesti voi kehittyä.

Toimin yhdistystoiminnassa aktiivisesti:

– Hollolan musiikkiluokkien tuki ry (pj useammalta vuodelta, on ollut tärkeää tukea kahden tyttären musiikkiluokkatoimintaa ja edistää sitä kunnassa)

– lasten ja perheen harrastusten tukeminen (Tanssi, Matit ja Maijat, useampana vuonna kesäfestivaaleilla huoltamassa, Etelä-Päijänteen jollakeskuksen toiminta ja -APS pursiseuratoiminta, useampana vuonna vapaaehtoistyössä jollakeskuksen leiriapulaisena ihan keittiössä, auttamassa majoituksessa, vastaamassa ja valvomassa sekä katsomassa, että on kuivat vaatteet ja EA-tarvikkeet kunnossa.

– Hollolan ympäristöyhdistys ry, mukana kirjastoviikolla ja retkillä ja perustoiminnassa

– partiotoiminnan tukeminen kaikkien lasten ollessa partiossa, mutta jokainen oppii itse tekemällä, jolloin vanhemmat ei välttämättä ole parhaita olemaan koko ajan läsnä ”auttamassa” vaan pitää antaa myös lasten oppia itse, mutta välillä tarvitaan vanhempia paketoimaan tai ohjaamaan liikennettä ja erilaisiin talkoisiin ja avuksi

– vanhempainyhdistystoiminta ja luokkatoimikunnat jokaisen lapsen kouluista kahdentoista vuoden ajalta on jättänyt jäljen, (Salkki, Kankaan Kaiku, YTY, LaSeVa) ja on monta hauskaa hetkeä erilaisista tapahtumien järjestämisestä, kahvituksista ja juhlista, ja myös on konkreettisesti edistetty lasten toimintaa luomalla erityislapsille kerhotoimintaa ja elämyksellisiä juhlia, tekemällä projekteja kouluisäntä/sosionomin saamiseksi Salpakankaalle ja erilaisia vanhempaintapahtumia, on pidetty luentotilaisuuksia, edistetty lasten pyöräily- tähtiharrastus- ja luonnontietämystä sekä kannustettu kasvatusluentoihin ja vertaistuen luomiseen. Edunvalvontaakin on tehty ja annettu lausuntoja OPS:sta, uusista koulutiloista esim. YTY:ssä, ja pidetty huolta, että sisäilmaongelmista ei tarvitse kärsiä, ja esitelty kaavoja sekä pidetty huolta koulun ja oppilaiden turvallisesta ympäristöstä

– on paljon sellaisia yhdistyksiä, joissa olen mukana toiminnassa tai tapahtumissa ja olen jäsen, mutta johon aika ei riitä panostamaan kuin olemaan välillä läsnä, esimerkiksi Tiirismaan ladulla on hyvää koko perheen retkitoimintaa, ja innokkaina hiihtäjinä ja retkeilijöinä sieltä löytyy hyviä koulutuksia ja retkiä. Samoin on Erilaisten oppijoiden ja Dysfasiayhdistyksen toiminta sekä monta muuta potilasjärjestöä ja yleishyödyllistä järjestöä, joiden vapaaehtoistyö kiinnostaa kovasti.

Tyttären suunnistusharrastuksen vuoksi on kuutisen vuotta kesät kiertänyt harjoituksia ja kannustanut, mutta iltarasteille pitäisi vielä itsekin päästä kiertämään muutenkin kuin lasten kanssa yhdessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 × one =